Nieuw: Betaal nu achteraf bij afleveren of betaal bij ophalen (in Aalsmeer)

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Voordeligste van de Benelux
Direct uit voorraad leverbaar
Meest realistische vlameffect
Gratis verzenden in de Benelux

Hoe kies je de perfecte elektrische sfeerhaard voor jouw interieur?

Inhoud

Een elektrische sfeerhaard is een uitstekende keuze voor wie de warmte en gezelligheid van een haard wil ervaren zonder gedoe met rookkanalen of brandstof. Met een breed scala aan modellen en functies beschikbaar, kan het echter een uitdaging zijn om de perfecte elektrische sfeerhaard voor jouw specifieke interieur te kiezen. In dit artikel bespreken we belangrijke overwegingen en tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Type elektrische sfeerhaard

Er zijn verschillende types elektrische sfeerhaarden beschikbaar, elk met unieke eigenschappen en installatievereisten:

  • Inbouw sfeerhaarden: Deze worden geïnstalleerd in een wand of muur, waardoor ze een strak en naadloos uiterlijk hebben. Ze zijn ideaal voor moderne interieurs en nemen geen vloerruimte in beslag.
Impressie foto inbouwhaard

Impressie foto inbouwhaard

  • Wand sfeerhaarden: Deze modellen worden direct aan de muur gemonteerd, vergelijkbaar met een flatscreen-tv. Wand sfeerhaarden zijn eenvoudig te installeren en vereisen meestal alleen een paar schroeven en een stopcontact.
Elektrische wand sfeerhaard Majestic

Elektrische wand sfeerhaard Majestic

  • 3-zijdige sfeerhaarden: Deze haarden bieden een uniek en dynamisch visueel effect doordat ze van drie zijden zichtbaar zijn. Ze kunnen centraal in een kamer of als roomdivider worden geplaatst, waardoor je vanuit verschillende hoeken van de ruimte van het vuur kunt genieten.
Elektrische 3 zijdige sfeerhaard Imperial 150cm

Elektrische 3 zijdige sfeerhaard Imperial 150cm

Het kiezen van het juiste type hangt af van je interieurontwerp, de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeuren.

Stijl en ontwerp

Net als bij traditionele haarden, is het belangrijk dat de elektrische sfeerhaard past bij de stijl van je interieur:

  • Modern en minimalistisch: Kies voor een strak ontwerp met een gladde afwerking en weinig tot geen decoratieve elementen.
  • Rustiek of klassiek: Combineer jouw sfeerhaard met een traditionele schouw en decoratieve details zoals houtsnijwerk of steenafwerking.
  • Industrieel: Ga voor een haard met een ruw metalen frame of een onbewerkte betonnen omhulsel.

De juiste stijlkeuze zal bijdragen aan de algehele esthetiek van de ruimte en ervoor zorgen dat de haard een harmonieus onderdeel vormt van je interieur.

Afmetingen 

Voordat je een elektrische inbouw sfeerhaard kiest, moet je de beschikbare ruimte meten waarin je van plan bent deze te plaatsen.

  • Breedte en hoogte: Zorg ervoor dat de afmetingen van de haard proportioneel zijn aan de muur of ruimte waarin deze wordt geplaatst. Een te grote haard kan overweldigend zijn, terwijl een te kleine haard mogelijk niet het gewenste visuele effect heeft.
  • Diepte: Let op de diepte van de haard, vooral als je van plan bent om deze in een muur in te bouwen. De diepte kan variëren afhankelijk van het model en het type haard.

Functies en bediening

Overweeg de extra functies en bedieningsopties die beschikbaar zijn bij verschillende modellen elektrische sfeerhaarden:

  • Sfeerhaarden met verwarming: Veel elektrische sfeerhaarden hebben een ingebouwd verwarmingselement, waardoor ze niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel bijdragen aan de warmte in je ruimte. Dit kan vooral nuttig zijn in de koudere maanden, waarbij je zowel de sfeer als de warmte kunt aanpassen naar jouw wensen.
  • Timerfunctie: De timerfunctie is een handige toevoeging waarmee je de haard kunt instellen om automatisch in- en uit te schakelen op bepaalde tijden. Dit biedt niet alleen gemak, maar helpt ook bij het besparen van energie, doordat de haard niet langer aanstaat dan nodig is. Het is ideaal voor mensen met een druk schema, omdat je kunt instellen dat de haard bijvoorbeeld aan gaat vlak voordat je thuiskomt en uitschakelt wanneer je naar bed gaat.
  • Geluidseffecten: Voor degenen die op zoek zijn naar een nog realistischere open haard ervaring, bieden sommige modellen optionele geluidseffecten. Deze geluiden, zoals het knisperen van hout, kunnen het realisme van het vuurbeeld versterken en bijdragen aan een nog gezelligere en authentieke sfeer in je huis.

Door deze overwegingen in gedachten te houden, kun je een elektrische sfeerhaard kiezen die niet alleen je interieur verfraait, maar ook voldoet aan je functionele behoeften en persoonlijke smaak. Investeer tijd in het vergelijken van verschillende modellen en ontwerpen voordat je een definitieve beslissing neemt, zodat je zeker weet dat je de perfecte haard voor jouw huis selecteert. Heb je meer vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina.