Nieuw: Betaal nu achteraf bij afleveren of betaal bij ophalen (in Aalsmeer)

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Voordeligste van de Benelux
Direct uit voorraad leverbaar
Meest realistische vlameffect
Gratis verzenden in de Benelux

Open haard vervangen door elektrische haard

Inhoud

Het vervangen van een traditionele open haard door een moderne elektrische haard zorgt niet alleen voor meer gemak en veiligheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Elektrische haarden bieden de charme en gezelligheid van een echte haard, zonder de nadelen zoals rook, roet en noodzaak van hout. Overweeg je om je traditionele open haard te vervangen door een moderne elektrische haard? Ontdek hier alles wat je moet weten!

Oude open haard moderniseren met een inzethaard

Een oude open haard moderniseren met een inzethaard begint met het zorgvuldig verwijderen van de oude haard. Dit kan complex zijn, afhankelijk van de bestaande installatie en de bouw van de haard. Na het verwijderen moet de ruimte vaak worden aangepast om de nieuwe inzethaard te kunnen huisvesten, inclusief eventuele aanpassingen aan afmetingen. Dit is ook een goed moment om de esthetiek van de ruimte te overwegen en te zorgen dat de nieuwe elektrische sfeerhaard harmonieert met het interieur.

Elektrische haard in bestaande schouw

Een bestaande schouw biedt een uitstekende basis voor een elektrische inzethaard. Omdat de schouw al voorzien is van een bestaande uitsparing, kan de elektrische haard eenvoudig worden geïnstalleerd zonder ingrijpende verbouwingen. Het installeren van een elektrische haard in een bestaande schouw is doorgaans eenvoudiger dan het installeren van andere types haarden, omdat er geen behoefte is aan een schoorsteen of andere vormen van ventilatie.

Wat is een inzet/inbouwhaard?

Een inzet- of inbouwhaard is een haard die ontworpen is om geïntegreerd te worden in een (bestaande) haardopening of schouw. Deze haarden kunnen werken op verschillende brandstoffen, maar elektrische varianten zijn bijzonder populair vanwege hun eenvoudige installatie en onderhoud. Elektrische haarden simuleren het effect van een echt vuur door gebruik te maken van realistische vlamtechnologieën zonder echte verbranding, wat ze ideaal maakt voor huizen of appartementen zonder bestaande schoorsteen. Lees ‘Hoe werkt een elektrische haard?’ voor meer informatie.

De voordelen

Elektrische inzethaarden bieden tal van voordelen, waardoor een oude haard vervangen of vernieuwen, zeker het overwegen waard is: 

  • Veiligheid: Geen open vuur en dus een lagere kans op brandgevaar.
  • Milieuvriendelijk: Geen emissies zoals bij de verbranding van hout of gas.
  • Onderhoud: Weinig onderhoud nodig; geen as of roet om schoon te maken.
  • Gemak: Met een druk op de knop te bedienen, vaak zelfs met een afstandsbediening.
  • Kosten: Over het algemeen goedkoper in aanschaf en gebruik dan traditionele open haarden.

Lees nog meer over de voordelen van elektrische haarden in ons blogartikel ‘Elektrische haard versus open haard’.

Wat zijn de mogelijkheden?

Overweeg je jouw traditionele open haard te vervangen door een elektrische sfeerhaard? Dan zijn er diverse belangrijke overwegingen om in acht te nemen. Allereerst, welk type sfeerhaard voldoet het beste aan jouw wensen en past binnen het bestaande interieur? Voor een uitgebreid overzicht van de beschikbare opties, verwijzen we je graag naar ons blogartikel over verschillende vuurzichten. Het is ook essentieel om te bepalen of je een haard wilt zonder of met verwarmingselement, de benodigde afmetingen van de haard, en je budget. Als je al een uitsparing hebt, is de installatie van een elektrische inbouw sfeerhaard relatief eenvoudig. Heb je echter nog geen bestaande ruimte voor inbouw, dan is het raadzaam een professional in te schakelen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een opbouwmodel. Lees onze handige montagehandleiding voor het ophangen van een elektrische wandhaard. Voor advies en meer informatie over de aanschaf van je nieuwe elektrische sfeerhaard, staan wij ook altijd klaar om je te helpen.

Elektrische inzethaard bestellen en bezorgen

Ontdek ons uitgebreide assortiment aan elektrische sfeerhaarden bij Sfeerhaardconcurrent.nl. Of je nu op zoek bent naar een inbouwmodel of een sfeerhaard die aan de wand gemonteerd kan worden, wij hebben het allemaal. Blader door onze collectie en bestel jouw nieuwe elektrische sfeerhaard eenvoudig online. Geniet van de warmte en sfeer, zonder de rommel van een traditionele haard! Ontdek ook onze blogartikelen voor meer informatie: